Waarom nog een hosting bedrijf ?

Auteur Twisted Bytes op 3 Maart 2015

Nog een hosting bedrijf, dat is wat je van onze start zou kunnen zeggen. In Nederland alleen zijn al veel hosting bedrijven of bedrijven die hosting doen. Het lijkt erop dat elke webdesigner ook hosting doet en dat hosting niet zo moeilijk is.

Toch hebben wij besloten om deze stap te zetten omdat wij zagen dat er een probleem aan het ontstaan is in de hosting markt. Maar voordat we daarop in gaan willen we ons voorstellen.

Twisted Bytes bestaat uit Mathijs Janssen en Derk Gortemaker. Wij zijn gevestigd in Enschede en hebben een duidelijk plan: met klanten en developers samenwerken om hun websites en applicaties aan te bieden aan de eindgebruikers.

Probleem: developers worden hosters

Wij denken dat we hier iets te bieden hebben omdat we zien dat de klanten en developers niet tevreden zijn met het hosting aanbod. Je hoort ze klagen over hosters die geen idee hebben dat er iets aan de hand is of ze willen niet helpen problemen op te lossen. Steeds vaker gaan developers uit frustratie dan maar zelf servers inrichten.

De developers waar we het over hebben zijn de bedrijven die de applicaties maken en onderhouden. Dit zijn software huizen, de vele webdesigners en applicatie ontwikkelaars. Deze bedrijven merken dat ze niet krijgen wat ze nodig hebben.

Wij hebben dit gezien en gehoord van diverse kanten en begrijpen de stap om zelf aan hosting te beginnen. Internet staat vol handleidingen over hoe je een site moet hosten en het lijkt allemaal niet zo moeilijk. Eigenlijk is het ook niet zo moeilijk: een webserver, een database, een PHP installatie, FTP toegang en een domeinnaam is alles wat nodig is. Maar wat gebeurt er daarna?

Wat gebeurt er als PHP geüpdatet moet worden, wat als openssl ineens heel erg lek lijkt te zijn. Wat als de database midden in de nacht ineens stopt met werken. Wat als de harde schijf vol loopt. Wat als de site zo groot is geworden dat er twee servers nodig zijn. Langzaamaan wordt het duidelijk dat het een boel tijd kost en dat met iets wat niet je core-business is.

Oplossing : Samenwerking

Twisted Bytes is een andere hoster. Wij willen niet de grootste en goedkoopste zijn. Wij willen de klant en developer bieden wat ze nodig hebben: betrouwbare hosting en iemand die begrijpt wat de developer aan het doen is. Wij hebben zelf websites en applicaties ontwikkeld en hebben dezelfde route bewandeld tot we zelf meerdere sites aan het hosten waren. We merkten dat we er goed in waren en met onze kennis en ervaring meer mensen blij konden maken.

Wij hebben de infrastructuur om elke site continue in de gaten te houden, zodat wij eerder weten dan u dat de site het niet meer doet en daarop actie ondernemen.

Wij zien dat het ontwikkelen van een website of een applicatie meer en meer op basis van Agile projecten of methoden gebeurt. Wij snappen dat Git en deployen vanuit Git handig is en dat de hoster daar in mee moet helpen. Wij gebruiken deze technieken zelf ook voor onze infrastructuur en kunnen daarover meepraten en meedenken.

Wij willen helpen om met onze kennis van systeembeheer en hosting het leven van de developer eenvoudiger te maken. Die kan zich dan weer bezig houden met het maken van de sites en applicaties. Wij zijn beschikbaar om u te helpen of gewoon uw vragen te beantwoorden!

Hosting opleveren is voor ons een begin punt en niet het eindpunt.