Klassieke hosting producten en Twisted Bytes

Auteur Twisted Bytes op 25 Maart 2015

Klassieke hosters hebben klassieke producten: email, shared hosting, VPS en domeinnamen. Wij zien onszelf niet als klassieke hoster, maar als je een productaanbod bedenkt in de hosting kom je toch snel op dit soort producten uit.

Omdat we een beetje twisted zijn moeten we daar natuurlijk wel een eigen draai aan geven. Het is namelijk wel een vraag die we regelmatig krijgen. Daarom een overzicht van onze klassieke hosting producten.

Email

Wij hebben uiteraard de mogelijkheid om mail te ontvangen en dat dan via POP3 en IMAP te ontvangen. Dat is zoals bijna elke hoster het aanbied. Wij hebben we de keuze gemaakt om alles zo veilig mogelijk te ontvangen en vervolgens aan u aan te bieden. Alles gaat dus over veilige verbindingen en we accepteren geen onveilige POP3 of IMAP connecties.

Standaard gaat de mail die je ontvangt en stuurt door een spam- en virusfilter. Daardoor ben je er zeker van dat je geen spam en virussen ontvangt maar ook niet verstuurd. Wij maken daarvoor gebruik van SpamExperts, want daar zijn zij gewoon erg goed in.

Hoewel wij deze dienst aanbieden raden we echter aan om als bedrijf de email van Office365 van Microsoft of Gmail for business van Google te gebruiken. Dat doen we zelf ook, want hun aanbod is erg goed. En het sluit naadloos aan op al je randapparatuur zoals tablets en smartphones.

Waarom bieden we dan toch email hosting aan? Omdat het aanbod van Google of Microsoft niet altijd past in elke omgeving. Dat gaat per mailbox en bij veel mailboxen kan het snel wat duurder worden dan gewenst en soms is een simpele mailbox genoeg. Wij rekenen niet in aantal mailboxen, maar in de totale grootte van alle mailboxen.

Shared Hosting

Onze standaard shared hosting is lean and mean. Geen overhead door een panel systeem op de server zelf en dat enorm in de weg kan zitten. Standaard met een van de laatste versies van Linux, Apache, PHP en MariaDB (een betere 1-op-1 vervanger van MySQL). Deze hosting is geschikt voor de eenvoudige sites waar je goede hosting voor wil hebben.

Een belangrijk detail is wel dat we ook hier weer onze keuzes hebben gemaakt om het veiliger te maken dan wat je standaard ergens anders krijgt. Je krijgt geen FTP van ons, alleen SFTP. PHPMyAdmin gaal alleen over een SSL verbinding. Niemand zal dus de wachtwoorden kunnen afluisteren.

En het belangrijkste: wij zetten maximaal 10-15 sites op 1 server. Jouw website zal dus niet over de tijd langzamer worden omdat wij zoveel mogelijk uit de servers willen halen ten koste van de klant.

Shared Hosting Plus

Dit is een variant op de shared hosting server die we zelf “verzonnen” hebben. Het is een shared hosting server maar dan voor 1 klant of ontwikkelaar. Deze richten we in zoals de u het wil en geeft de mogelijkheid om eigen of extra software standaard op de server te hebben. Wij kunnen en willen samen met jou de de server zo tunen dat de klanten en eindgebruikers de beste ervaring hebben voor een shared hosting prijs.

Wil je een shared hosting server met MongoDB of PostgreSQL? Dat kan. Heb je Redis nodig voor het CMS maar wordt je daardoor gedwongen om een eigen server te gaan onderhouden? Nu niet meer.

VPS Hosting

De virtuele server is de standaard voor alle hosting van tegenwoordig. Onze shared hosting hosting staat ook op een virtuele server. De VPS is een variant waar over het algemeen 1 applicatie op staat. Het voordeel is dat die ene applicatie alle resources op een server krijgt: alle schijfruime, alle CPU en al het geheugen. Vaak zullen we de database zo tunen dat het meer geheugen kan gebruiken en daardoor sneller is.

Een andere optie is om een deel of de hele ontwikkelstraat van een grotere applicatie of website te hosten. Zo kan het praktisch zijn om een development, acceptatie en productie versie van een applicatie op dezelfde server te hebben. Dan kan de klant meekijken en kan de site getest worden in exact dezelfde omgeving als de productie site.

Grotere sites en applicaties kunnen achtergrond processen hebben. Denk aan Gearman of een queue zoals RabbitMQ of ActiveMQ. Het moment dat deze tools gebruikt worden in een applicatie of site is eigenlijk het moment dat een standaard hosting omgeving niet meer voldoet. Wij zijn bekend met deze tools zullen je helpen deze te gebruiken in de hosting. De hosting partij moet geen drempel zijn om een applicatie beter te maken.

Custom Hosting

Groeit een site of applicatie uit het VPS jasje of zijn er eisen die niet ingevuld kunnen worden met standaard hosting dan kom je uit in Custom Hosting. Hier valt al het andere in en is onbeperkt.

Dit is ook het moment dat we gaan praten over meerdere servers, loadbalancers, database sharding, CDN en failover situaties. Dit klinkt alsof het duur kan worden, maar wij houden erg van “less is more” en "keep it simple". We bouwen met jou een structuur die klaar is om te schalen en dus met jouw applicatie en budget meegroeit.

Overige producten

Naast bovenstaande zijn er nog een heel scala aan producten die we aanbieden of waarmee we je graag helpen, denk hierbij aan:

  • New Relic
  • CloudFlare
  • Domeinnamen, inmiddels meer dan 700 extensies mogelijk.
  • SSL certificaten, van instap, wildcard, multi san tot EV (Green Bar)
  • DNS, AnyCast DNS
  • Monitoring 24x7
  • Alerting 24x7