E-Mail bij Twisted Bytes

Auteur Twisted Bytes op 23 Oktober 2015

Het werd wel eens tijd voor een nieuw blog. En wel één die voor bijna iedereen een voor de hand liggende dienst is.
Eerder schreven we ook al een stukje over e-mail in in het blog over “Klassieke Hosting”
We schreven onder andere dat wij adviseren om Office365 van Microsoft of Gmail for business van Google te gebruiken afhankelijk wat het beste voor jou zou werken. Het zijn beide meer dan prima diensten maar in sommige situaties kan je er geen gebruik van maken (kosten, privacy etc).

Er is echter wel vraag naar klassieke e-mail via ons. Aangezien wij als Twisted Bytes “nieuw” zijn hebben wij weinig last van oude systemen en kunnen we een e-mail systeem opzetten wat volgens ons een stuk veiliger is en goed te gebruiken is zonder gebruik te hoeven maken van speciale applicaties.
We stelden ons de vraag wat de klant zou willen en dat is best kort samen te vatten : Geen spam, veilig en eenvoudig.

 

Geen SPAM (en virussen)

Geen SPAM daar kunnen we denk ik wel redelijk kort over zijn, dit wil niemand. Iedereen heeft een hekel aan spam krijgen. Wij hebben gedacht om zelf hier een systeem voor te maken maar er is een hele goede Nederlandse partij die niets anders doet dan spam/virus filteren: SpamExperts. Afgezien dat ze betrouwbaar filteren kunnen onze klanten ook makkelijk online kijken naar hun inkomende e-mail log of rapporten op vragen.

 

Veilig

Mail kan relatief makkelijk een stuk veiliger gemaakt worden en dat is al te doen door de standaard communicatie methode aan te passen naar TLS, wat dit doet is een onveilige communicatie methode aanpassen naar een veilige. Hierdoor gaan je login gegevens en e-mails niet als “clear text” over de lijn, iets wat wel bij normale pop3, imap en smtp connecties wel gebeurt. Tegenwoordig ondersteund iedere e-mail client TLS. Mocht dit niet het geval zijn dat ondersteunen wij ook de oude SSL connecties. Wat we niet ondersteunen is een onveilige verbinding.

 

Simple

Eenvoudig ligt natuurlijk een klein beetje aan je ervaring met computers.
Maar door standaard technieken te gebruiken zijn onze mail serivces te gebruiken met bijna alle generieke mail programma’s. Denk hierbij, Outlook, iMail, thunderbird en op telefoons als iPhone, Android en Windows Phone.

Note: Bij migraties die we uit hebben gevoerd viel het ons op dat het veel gebruikte Outlook er standaard nog steeds van uit gaat dat er een onbeveiligde verbinding word gemaakt. Een paar kleine aanpassingen moeten worden gedaan om het goed en veilig te laten werken. Bijvoorbeeld de Gmail app op Android en Thunderbird op de computer detecteren beide standaard dat er SSL/TLS mogelijkheden zijn en gebruiken die dan ook.

 

Handige adressen

 • Webmail adres (online uw email bekijken)
 • POP3 server (inkomende mail server)
  • Adres: pop3.twistedbytes.eu 
  • Poorten: 110, 995
 • IMAP server (inkomende mail server)
  • Adres: imap.twistedbytes.eu
  • 143, 993
 • SMTP Server (uitgaande mail server)
  • Adres: smtp.twistedbytes.eu
  • Poorten: 465, 587

 

Handleidingen

 • Android Gmail IMAP: PDF
 • Android Gmail POP3: PDF
 • Microsoft Outlook IMAP: PDF
 • Microsoft Outlook POP3: PDF
 • Mozilla Thunderbird IMAP/POP3: PDF

 

Gebruikte software

Aangezien wij van opensource software gebruik maken kunnen wij ook open zijn in wat wij gebruiken voor onze e-mail. Alle componenten zijn in onze ogen nu de betere keus om te gebruiken.

dovecot.gif

Dovecot - Deze service gebruiken wij voor  Imap en Pop3. Hiermee maakt de e-mail client verbinding om de e-mail op te halen.  

postfix-mail-server.png

Postfix - SMTP server, ontvangt de e-mail van SpamExperts en stuurt uw verzonden e-mail naar SpamExperts. 

install-and-set-up-roundcube-webmail-interface.png

roundcube -  webmail interface om uw mail via een webbrowser te bekijken 

logo.png

sieve - filters voor e-mailverwerking los van de e-mail applicatie. Bijvoorbeeld voor een out of office of het automatisch verplaatsen van mail naar een andere folder.

spamexperts_logo_1.png

Spamexperts - Online spam en virus mail filtering systeem.

Wat wij bieden is een e-mail omgeving zoals je die bij vele hosters ziet met het verschil dat wij alleen veilige connecties toe laten.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag.

e-mail: [email protected]

Telefoon: +31 85 4019626

Tags: ,